BROODSNIJBAKVORM
product design

Het nadeel van een brood helemaal te snijden is dat het sneller uitdroogt, dat je niet de gewenste breedte kan bepalen en dat het los in de broodzak zit. Als je er voor kiest om het zelf te snijden ‘op afroep’ dan leidt dit vaak tot onregelmatige diktes en schuine broodsneden.

Met de BROODSNIJBAKVORM lossen we al deze problemen op. Deze vorm heeft ingebouwde ribben die van de linklerzijde via de bodem overgaan naar de rechterzijde. Deze 4 mm diepe ‘latjes’ zorgen ervoor dat dit ritme bij het bakken van het brood wordt herhaald in het brood zelf: links, rechts en onder. Na het bakken kan je dit streepjespatroon als begeleiding gebruiken om precies tewerk tegaan bij het snijden. Zo kan je ook dikkere sneden afsnijden door per twee of drie diktes te werken. Naast de functionaliteit geeft dit ritme ook een mooi grafisch effect en herkenbaarheid aan het brood. Het is zelfs gemakkelijk om te weten hoeveel sneden er nog zijn omdat je die op het brood kan tellen.

Deze Broodsnijbakvorm laat zien dat ambachtelijk bakken wordt gecombineerd met structuur. Het nodigt je als het ware uit om een mes te nemen en een mooi sneetje af te snijden.

YEAR
2018

FacebookTwitterPinterest
FacebookTwitterPinterest